Vikend inspiracija – heklane igačke za bebe

posted in: Inspiracija, Šeme za heklanje | 1Danas je lako naći ideju za heklanje, ali nije tako lako odlučiti se šta raditi 🙂 Naročito kada imate malo slobodnog vremena ili određeni rok do kog morate da završite rad. Iako imam ćerkicu već petnaest meseci, imala sam jako malo slobodnog vremena da joj isheklam stvari koje sam htela. A tu, pored garderobe, kapica i ćebića, spadaju i igračke. Ni jednu joj nisam uradila i jako mi je žao zbog toga.

Na internetu ima dosta ideja za heklane igračke koje podstiču razvoj fine motorike i logike, koje služe za utehu, za ublžavanje muke usled nicanja zubića… Još jedna njihova prednost je što znate koji ste materijal koristili za izradu, pa možete i da izaberete da budu cele od prirodnih materijala.

Heklane igračke
Za ovaj tekst sam (jedva) izabrala pet igračaka, kako bih vam dala ideju da, ako znate da heklate, za svoju bebu ili za poklon nekoj drugoj bebi, uradite i nešto drugačije od kapice, popkica ili ćebenceta 🙂

Ogrlice glodalice

Idealne za ublažavanje tegoba usled nicanja zubića, motanje u ručicama, ali i kao modni dodatak mami 🙂 Mislim da su naročito dobre za bebe koje se nose u nosiljkama, a ako im dotate i neku mini igračkicu- biće pravi hit i bebi i ostalima!

Najbolje je da ih radite od drvenih perli koje ćete opheklati pamučnim koncem, na koji ih možete i nanizati.

heklana ogrlica glodalica

ogrlica glodalica

 

Ređalica sa životinjama

Jako zanimljiva igračka za vežbu motorike, učenje životinja, brojeva i boja. Ukoliko nise dovoljno vešti da isheklate i životinjice, onda napravite bez njih, svakako će biti zanimljivo i bolje nego plastično 🙂

igračka ređalica

 

Loptica-slagalica

Idealna za male ručice, dobacivanje, slaganje, razlaganje… Iako deluje komplikovano za izradu, uverićete se da nije kada pogledate video sa uputstvom za izradu.

loptica slagalica

Komplet heklanih činija u duginim bojama i loptice

Na prvi pogled ne deluju mnogo zanimljivo, ali njihova najveća prednost je što nisu plastične, a mogu biti korisne i kasnije za odlaganje sitnica. Lako se heklaju, mogu služiti za igru i odlaganje igračaka, ali ako isheklate i loptice u istim bojama mogu poslužiti i za igru razdvajanja po bojma.

heklane cinije i perle

 

Heklano ćebe sa igračkom

Ćebence, igračka i tešilica, ako isheklate ovo dobićete 3u1 🙂 A beba će se sigurno oduševiti igračkicom koja će uvek biti uz nju. Izabrala sam sliku sa najlakšom lutkom za izradu- medom, ali na internetu možete pronaći i sa drugačijim lutkicama.

cebence za bebu sa igrackom

Kako je trenutno sezona slava i praznika, nadam se da ćete iskoristiti inspiraciju da obradujete neku bebu i njene roditelje ovim unikatnim igračkama 🙂

Pišite mi u komentaru ako ste već heklali nešto slično za svoje dete, za poklon ili prodaju, ili ostavite linkove ako znate za još neke igračke koje bi i meni, i drugima koji čitaju, bile zanimljive.

Do sledećeg teksta,

Nataša

  1. Ivana Stojkovic

    Dobila sam na poklon za bebu heklani prekrivac sa igrackom( mis je u pitanju).Prelepi i vrlo praktican poklon. Moj sin je odusevlljen igrackom, ja sam prezadovoljna funkcijom i kvalitetom. Koristimo ga za kolica, pa su i druge mame i deca prijatno iznenadjeni kada nas vide, pitaju ko je heklao i gde se moze nabaviti. Kvalitetan pamucni konac, odlican kombinacija boja, interesanta igracka, moze se koristiti za lezanje ili pokrivanje, krevetac ili kolica i naravno magicne ruke Sonje*fb strana Magic S handmade*za svaku preporuku.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.