Prodavnice vunice u Nišu

posted in: O svačemu | 2

Od pletilja koje nisu iz Niša često dobijam pitanja gde kupujem vunicu, kakav je izbor i gde se nalaze prodavnice, kako bi ih posetile kad dolaze u Niš. U ovom postu ću navesti prodavnice vunice za koje znam i sa kojima imam dobro iskustvo.

Pozamanterija Čičak je zadnjih godina moj prvi izbor. Od kako su prešli u veći lokal i počeli da prodaju i vunicu, oni su radnja u koju prvo idem kad mi zatreba nešto. Izbor pozamanterije je mnogo veći nego izbor vunice, ali ono što na mene najviše ostavlja utisak je količina vunice koju nabavljaju, pa se gotovo nikad nije desilo da mi zafali vunica za nešto što radim a da je oni više nemaju 🙂 Super mi je i to što na jednom mestu mogu da kupim sve- i satenske trake, čipkane trake, dugmiće, perlice… Nalazi se u ulici Obilićev venac, broj 13, a na Fejsbuku imaju i svoju stranicu preko koje možete da poručite vunicu.

O radnji Petlja&Petlja sam već pisala u ovom postu. U njoj je, suprotno od Čička, veći izbor vunice od pozamenterije. Velika prednost ove ranje je i dobra lokacija- nalazi se u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, broj 12. Prostrana je, sa policama punih vunice preko celih zidova, pregledna… Radnja je otvorena relativno skoro, ali dovoljno dugo da pokupi simpatije pletilja iz Niša, što zbog dobre ponude vunice i velikog lokala, što zbog mesečnih okupljanja pletilja i dobrog druženja 🙂

Fotografija preuzeta sa stranice Imam petlju

U Zoni II na prvom spratu se nalazi jedna mala, ušuškana prodavnica, a zove se N Bagat. Tamo sam bila svega par puta i malo pazarila jer izbor (po mom mišljenju) nije neki, ali verujem da ženama koje žive blizu znači jer ne moraju da dolaze do centra grada u kupovinu 🙂 Koliko znam, nemaju Fejsbuk stranicu, niti sajt, tako da vam ostaje da ako dolazite u Niš odete do radnje i vidite šta imaju.

Radnje St. George se nalaze na više lokacija u gradu. Ja najčešće kupujem u onoj koja je u ulici Svetozara Markovića, i u Voždovoj. Ponuda im je dobra, ali ih češće posećujem zbog kupovine pamučnog konca, nego zbog vunice.

Mislim da u Nišu može da se dobro ispazari vunica, samo da spremite novac i odvojite dosta vremena za obilazak radnji 🙂 Veliku prednost imaju prodavnice koje imaju stranice na Fejsbuku i koje šalju pakete, pa možete i kasnije da poručite ono što vam se dopalo. Utisak je, naravno, mnogo bolji kad uđete u radnju, opipate vunicu i izgubite se u njoj 🙂

2 Responses

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.