Pejpal u Srbiji i prodaja na Etsiju

posted in: Internet | 9

Dragi kreativci, ako niste čuli, PayPal je konačno proradio u Srbiji! To znači da napokon možete da prodajete na Etsiju. Dobro, mogli ste i ranije, ali je većini bilo previše komplikovano.

 

etsy-00

Već mi je stizalo dosta pitanja u vezi Pejpala, otvaranja prodavnice i prodaje na Etsiju, pa ću se potruditi da vam napišem sve što znam o tome, kako bih olakšala i vama i sebi, jer uvek kucam isto 🙂 Pa, da krenemo…

Šta vam je potrebno za registrovanje na Pejpal?

Pre nego što otvorite Pejpal nalog potrebno je da imate devizni račun. Ja koristim usluge Intesa banke i zadovoljna sam 🙂 Uz račun dobijate i Visa karticu, koja vam je potrebna za kreiranje naloga na Pejpalu. Ne znam kakva je trenutno situacija, ranije se na karticu čekalo oko dve nedelje. Kad je dobijete, registrujete se na Pejpal, unesete svoje podatke i podatke sa kartice, a nalog će vam biti verifikovan skidanjem 1$ sa devizng računa. Dakle, potrebno je da na deviznom računu imate nešto novca.

paypal srbija

 

Otvaranje Etsy prodavnice

Sam proces registracije i otvaranja Etsy prodavnice nije komplikovan, pa se ne bih mnogo bavila time. Ono na šta bih vam skrenula pažnju je da budete kreativni u osmišljavanju naziva prodavnice, ali da ime bude razumljivo i strancima i da lepo opišete sebe i ono čime se bavite, kao i svoju prodavnicu.

 

etsy racun

Naravno, da biste otvorili prodavnicu potrebno je da unesete podatke o svom deviznom računu, dok vam je Pejpal adresa (emejl adresa koju ste naveli prilikom registracije) potrebna za primanje uplata nakon prodaje.

Ukoliko još nemate otvorenu prodavnicu na Etsiju, i niste se registrovali, možete to da uradite putem ovog linka http://etsy.me/2Dbr5c8, tako ćete dobiti 40 besplatnih listinga, tj. moći ćete da postavite ili obnovite 40 proizvoda besplatno!

Inače, račun Etsiju plaćate jednom mesečno, 0,20$ za svaki postavljeni ili objavljeni predmet i proviziju od 3,5% od cene prodatog predmeta, pa imajte i to u vidu kad kreirate cene svojih proizvoda. Uz to, i Pejpalu plaćate proviziju za uplate. Koliko ćemo morati da plaćamo državi, još se ne zna…

U nekom od narednih tekstova pisaću detaljnije o postavljanju proizvoda na Etsy, na šta bi sve trebalo da obratite pažnju, koje su prednosti i nedostaci prodaje na Etsiju, i nešto malo o marketingu 🙂 Ukoliko želite da budete obavešteni kada objavim ove tekstovima, prijavite se mejlom:

Unesite vašu email adresu

Takođe, ako želite nešto da dodate ili ako imate neko pitanje, slobodno ostavite komentar 🙂 I da, delite ovaj tekst sa svojim prijateljima kreativcima!

9 Responses

 1. Jelena

  Baš si me obradovala za Pay Pal, nisam bila upućena da je proradio, a silno sam želela da se to desi i da svima nama olaksa posao! Hvala puno na deljenju lepih informacija i srećno u poslu!

 2. Boyana C

  Zdravo,svidja mi se ovaj post.Dala si dosta dobrih informacija.Htela sam da pitam kako funkcionise ovo za 40 besplatnih listinga.Da li se samo registrujem preko tvog referal linka i na osnovu toga dobija te besplatne listinge?Hvala unapred. POz

  • Nataša

   Zdravo! Videla sam da si se registrovala, a da bi dobila besplatne listinge potrebno je da otvoriš prodavnicu. Tako da kad to obaviš, obe dobijamo po 40 besplatnih listinga 🙂 Srećno sa prodajom!

 3. Dragana Misic

  Hvala na informacijama. Prijavila sam se za nove tekstove 🙂
  Spremam se da otovorim Etsy nalog, nadam se da nije komplikovano.
  Sta znaci 40 besplatnih listinga? Da li to znaci da posatvljam 40 besplatnih predmeta ?
  Hvala jos jednom 🙂

 4. Ajsela

  Hvala Natasa na objasnjenju,cekam da mi otvore racun u banci,pa se onda javlam za ovih 40 besplatnih listinga.Prodavnica je vec otvorena a nemam nista u njoj ;-).Da li mmogu sad da ubacim slike i ako jos uvek nemam paypall

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.