Zlatovez

posted in: Ostalo | 3
Pisala sam na blogu već da idem na kurs zlatoveza, a sad pošto je završen, mogu i da se pohvalim da sam ga manje-više uspešno savladala 🙂 Tako kažem jer je tehnika komplikovanija malo od običnog veza, a ja nikad ranije nisam ni vezla, osim nekih malih goblena sa slikom koja je već odštampana. Tek trebam da radim i savladavam tehniku.
Na kursu je bilo lepo, upoznala sam neke nove koleginice po igli, a neke sam već poznavala sa Svetskog dana pletenja u javnosti. Vezli smo uglavnom motive vezane za Niš i hrišćanstvo, mada je ko je hteo mogao da radi i druge šeme sa cvetićima, leptirima, slovima…
Ovo je jedan od prvih časova
Moj nedovršen rad
i gotov (slikano je uveče, sa blicem, pa su zato boje čudne)
Na kraju smo imali dodelu majstorskog pisma, a onda i izložbu starih zanata na kojoj smo izlagale i radove u zlatovezu, ali i druge radove.
pogledajte i video sa dodele sertifikata
sa izložbe
ovo je slikano u toku postavke, inače je bilo puno na otvaranju
 moj bolero je takođe bio izložen :))
Preporučujem svima da iskoriste ovakve kurseve kad se organizuju, naročito ako su besplatni i ako se dobija sertifikat. Tehnika se uvežba vremenom, radom samo, a to početno znanje sa kursa i sertifikat znače dosta.
Ja planiram da iskoristim ono što sam naučila na nekim upotrebnijim predmetima, ali će to verovatno morati da pričeka malo zbog hekleraja :))
Uživajte u vikendu
😉
Nataša

3 Responses

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.