Žena koja je heklala lutke

posted in: Ostalo | 0


Čovek i žena bili su u braku više od 60 godina. Delili su sve. Pričali o svemu. Nisu imali nikakve tajne među sobom osim što je starica imala kutiju od cipela na vrhu svoga ormara i upozorila je muža da nikada tu kutiju ne otvara niti pita o njoj. Sve te godine, on nikada nije pitao za kutiju, ali jednoga dana starica se jako razbolela i doktor je rekao kako se neće oporaviti. U pokušaju da razreši sve poslove, starac skine kutiju od cipela i odnese do ženine postelje. Ona se složila da je došlo vreme da on sazna šta se nalazi u kutiji. Kad ju je otvorio, našao je dve heklane lutke i hrpu novca u iznosu od 15.000 $. On ju je pitao o sadržaju.

“Kada smo se venčali” rekla je, “moja baka mi je rekla da je tajna srećnog braka ta da se nikada ne raspravljaš. Ona mi je rekla ako se ikada jako naljutim na tebe, trebala bi biti tiha i isheklati lutku.”

Starac je bio dirnut, borio se da ne zaplače. Samo dve dragocene lutke bile su u kutiji. Bila je na njega besno ljuta samo dva puta u svim ovim godinama života i ljubavi. On je gotovo eksplodirao od sreće.

“Dušo” rekao je, “to objašnjava lutke, ali šta je sav ovaj novac? Odakle on dolazi?”

“Oh” rekla je, “to je novac koji sam zaradila prodajući lutke.”

Ovo je jedna stara priča koju sam htela da podelim na blogu.

Tako, ako se nekad iznervirate zbog muža, momka, dece, roditelja ili posla, heklice i igle u ruke, pa pravite lutke, kape, šalove, prekrivače, bar će se nervoza isplatiti, a sigurno i ublažiti 🙂

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.