Zdravi i posni kolačići i keksići

posted in: Naky u kuhinji | 0

Ovog vikenda sam nam napravila neke kolačiće i keksiće da imamo da “prezalogajimo” preko nedelje. Trenutno je Gospojinski post, a i muž i ja spremamo ispite pa nam je ovo super umesto nekih zaraznih i nezdravih keksića i grickalica 🙂posni brzi kolaci (4)

U prvom redu su ovseni keksići sa kokosom. Recept sam našla slučajno i baš sam mu se obradovala! Umesto maslaca ne ide margarin, već banana, što me je odmah zagolicalo i navelo da ga stavim na listu za izradu 🙂 Sastojke za keksiće možete lako da nabavite, a verovatno većinu i imate u kući. Brzo se prave, peku se svega desetak minuta, a ukus im je prelep! Za čokoladniji ukus nekima sam dodala malo čokolade odozgo 🙂 Ako se i vama čine kao nešto što biste probali da napravite trk na blog Na tanjiru, tamo  vas čeka detaljan recept.

Drugi red su zauzele kuglice od šargarepe. Na Instagramu sam otkrila nalog Honeyandfruits sa odličnim predlozima i receptima za zdrave obroke i grickalice 🙂 Tamo sam pronašla i fotografiju ovih kuglica, a kako sam imala sve satojke, rešila sam da probam i njih. I mogu da vam kažem da sam se dobro namučila da dobijem smesu pogodnu za formiranje kuglica, jer nema tačnih mera uz sliku. Dakle kad ih spremate naoružajte se strpljenjem za isprobavanje 🙂 Meni je na kraju uspelo sa 10 kašika kokosa i 5 kašika oraha.

Zdravko Kokosić je u trećem redu. Recept za ovaj kolač sam već objavila, baš nam se dopao, ali ovog puta sam ga pravila u obliku kuglica, sa malo čokolade odozgo.

posni brzi kolaci (1)

Velika prednost ovih kolačića i keksića je što se baš brzo prave, sastojci su zdravi, a čak i jedna kuglica fino zasiti.

posni brzi kolaci (2)

 

Meni su se najviše dopali keksići, a volela bih da čujem i vaše utiske ako isprobate neki recept 🙂

Do sledećeg kuckanja, Nataša

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.