Škole pletenja i heklanja

posted in: O svačemu | 0

Dosta poruka mi stiže od devojaka sa pitanjima gde mogu da nauče da pletu ili heklaju. Verovatno zbog toga što sam ranije držala školu heklanja i pletenja za studentkinje u Nišu. Poruke mi stižu i od onih koje su iz Beograda ili Novog Sada pa sam rešila da u ovom postu navedem škole za koje znam.

heklanje

 

U Nišu pletenje možete da naučite u pozamanteriji Petlja&Petlja. Časove drži Sunčica, vlasnica radnje, koja je meni pomagala oko škole pletenja za studentkinje. Osim pletenja možete da naučite i zlatovez i pustovanje. Časovi su u manjim grupama, ima dosta prostora, a sigurna sam da je i druženje dobro 🙂 Informacije o kursevima možete dobiti na njenoj Fejsbuk stranici Imam petlju.

U Beogradu školu pletenja vodi Maja. Maja vodi i blog o školi pletenja na kome možete da vidite kada kreću kursevi, kao i raspored kurseva. Pored pletenja organizuje i tematske radionice, mini kurseve heklanja i pravljenja pletenih narukvica.

U Novom Sadu kurs pletenja drži Tanja. Možete je kontaktirati putem mejla bensedinart@gmail.com ili njene Fejsbuk stranice Bensedinkin dućan.

To su škole pletenja i heklanja za koje ja znam i za koje sam uspela da saznam u Fejsbuk grupi Zaplet. Ukoliko vi znate za neku ili i sami držite časove, možete informacije o školi ostaviti u komentaru, a ja ću dodati u tekstu.  Devojkama i ženama koje žele da uče pletenje i heklanje na ovaj način želim puno sreće i uspeha u učenju, puno radova, i da i posle kurseva nastave sa radom i usavršavanjem, a onda da znanje prenose dalje svojim sestrama, drugaricama, ćerkama…

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.