Prilog o mom radu na RTS-u

posted in: Intervju | 7
Juče je na RTS-u u jutarnjem programu pušten prilog o mom radu. Imala sam tremu pred snimanje, ali mnogo veću pred gledanje priloga jer sam se baš pitala kako će to sve da izgleda, kako će da montiraju, kako ću ja da ispadnem… Na kraju mi se baš dopalo kako su ga “skrojili” 🙂 Tako da sam rešila da i ovde podelim video, pa ko nije imao prilike da vidi na tv-u kako sve to izgleda i šta se i ko sve krije iza Naky, može sad 🙂 Sestra i baba su uspešno pobegle od kamera, pa one nedostaju, ali nas ostale možete da vidite. Tu je i delić sa radionice heklanja i divne devojke – Katarina i Ivana koje su dale izjave.
Nadam se da će vam se dopasti, a iskopiraću i članak koji je objavljen uz video.

Vešte ruke mlade Nišlijke
Mlada preduzimljiva Nišlijka dok sprema ispite iz ekonomije plete i hekla unikatne odevne predmete. Nataša Blagojević tako radi ono što voli, a narudžbine prima putem interneta, pa se nađe i za džeparac.
Od diplome ekonomskog fakulteta Natašu Blagojević deli svega nekoliko ispita, a smisao za modu i biznis već su je izdvojili među vršnjacima.
Nataša je mlada i preduzimljiva Nišlijka koja nije propustila šansu da hobi pretvori u biznis. Dok sprema ispite iz ekonomije, ona kreira, plete i hekla unikatne odevne predmete, a porudžbine stižu putem interneta.
Nataša Blagojević kaže da je spojila svoju ljubav prema tradiciji, ručnom radu, internetu i modi.
“Sve sam to povezala. To je nešto što stvarno volim i što me interesuje, a i drugima se sviđa”, ističe Nataša.
Naučila je da plete kada je poželela beli šal, a nije ga bilo u prodaji. A kada se fotografijom pohvalila na Fejsbuku, stigla je i prva porudžbina.
“Posle toga sam nastavila da radim i za druge po narudžbinama i tako sam počela da zarađujem”, objašnjava Nataša.
Njenu internet poštu zatrpavaju porudžbine, pa su u posao uključene i baka i mama, a iz ove male porodične radionice svakodnevno odlaze najkreativniji pleteni modeli.
Natašin otac Kokan Blagojević kaže da je sebe pronašla u tom poslu, a pri tom je našla i zaradu za svoj trošak.
Svoje novo umeće mlada i spretna Nišlijka želela da podeli sa kolegama studentima, i to kroz radionice pletenja i heklanja.
Uz pletenu garderobu koja je ponovo u modi, mlade pletilje motivisane su i mogućnošću solidne zarade.
Izvor  rts.rs.
 

 

7 Responses

 1. Snežana Maricic

  Čestitam i baš se radujem zbog tebe 🙂
  Savršen prilog, šteta što je tako kratak, mogli su da prikažu još radova 🙂
  Da vide ljudi lepotu!

 2. Anonymous

  Poz..da li se zaista lepotice moze lepo zaraditi od toga,koliko npr. mesecno??Zanima me jer se ne ceni rucni rad,pa devojke idu kupiti kineske kape koje su skoro dzaba u odnosu na kvalitet rucnih radova..hvala i punu uspeha..

 3. sesille

  Želim ti i nadalje uspeh u nastojanju da svojim umećem, trudom, prstićima, proizvedeš nešto unikatno i lepo.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.