Počelo je Prelo

posted in: Ostalo | 9
Prošlog ponedeljka je počela škola heklanja i pletenja Prelo o kojoj sam već pisala ranije ovde.
Htela sam i ranije da napišem ovaj post ali sam čekala da mi se slegnu utisci 🙂
Za ovih nedelju dana upoznala sam dvanaest divnih devojaka. Sve vredne, spremne da nauče da heklaju i pletu, a posim studiranja bave se i drugim stvarima – treniraju folklor, ples, vode butik, članovi su raznih organizacija i udruženja, prave nakit, volontiraju, sude na utakmicama… Sve su komunikativne, druželjubive, pa pored toga što vredno rade na časovima, uspemo i da opletemo o svakojakim temama, ali o tome neću ovde 🙂
Do sad su prošla po tri časa iz heklanja i pletenja i pored međusobnog upoznavanja i upoznavanja sa materijalom, alatom, programom, radile smo započinjanje, osnovne bodove, tumačenje mustri i oznaka, a neke su bile vredne pa već i imamo neke gotove radove 🙂 Što se tiče programa, dosta sam izmenila plan kad sam videla koliko prijava ima i koja su očekivanja devojaka. Za tih nekoliko dana koliko su trajale prijave javilo se 65 devojaka, a pored njih su se javile i neke koje odavno nisu studentkinje ali žele da nauče da pletu i heklaju. Za njih ćemo morati dodatno da organizujemo nešto, tražimo prostor trenutno.
Formirala sam manje grupe, pa su tako svi termini do kraja godine zauzeti. A na osnovu broja prijava, mislim da ćemo do marta sigurno nastaviti. Veliku pomoć prilikom organizacije kurseva imala sam od Maje, koja u Beogradu već neko vreme drži školu pletenja, heklanja i fotografije (ako ste iz Beograda a želite da učite, javite joj se) i od mojih dragih pletilja iz Niša koje su spremne da se uključe u ovako nešto i da svoje znanje prenesu drugima.
Pojavljivali smo se u novinama, na televiziji i internet magazinima, i tek ćemo jer je priča jako interesantna svima, i to mi je posebno drago. O tome ću u posebnom postu, da ne preteram ovde 🙂
Izabrala sam neke sličice, od prezentacije škole i prvog časa, pa do jučerašnjeg poslednjeg. Još dve nedelje ću se družiti sa ovim devojkama, pa očekujte i još sličica :))
Kao što sam rekla, biće još radionica, pa svi zainteresovani mogu da se jave na skola.prelo@gmail.com radi informisanja.
Do slededećeg posta…
Nataša
Fotografisale smo Maja Lukić i ja.

9 Responses

 1. Snežana Maricic

  Kakva divna atmosvera, prosto mi krivo što umem da heklam i pletem…i što nisam bliže.
  Čestitam svima, vrednice drage, posebno tebi, Naky 🙂

 2. Aleksandra

  Bravo, svaka čast, spojile ste lepo i korisno. Em se družite i relaksirate, em iz svega toga nastanu divne rukotvorine.

 3. magrit

  Bravo Bravo !
  I cestitam, i zelim dobrodoslicu svim polaznicama u nas sjajan i zanimljiv svet !

  I hvala ti na pominjanju 🙂
  Na prolece mozemo da organizujemo pravo prelo negde na pola puta 🙂

 4. Maja Manic

  Divno, ja sam od onih koji ne studiraju vise, i jedva cekam da se i za nas nesto organizuje, pa da se prikljucim <3

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.