Kako nam je bilo na Svetskom Danu Pletenja u Javnosti

| 5
Mogu da vam kažem da sam prezadovoljna! Na kraju je sve ispalo i bolje nego što sam zamišljala 🙂 Provele smo tri sata u pletenju i druženju i bilo nas je baš dosta. Spremila sam vam par kolaža, jer fotki imam previše, i mojih i od drugih pletilja, pa je ovo bio najbolji način da vam pokažem delić atmosfere 🙂

Kao što je i bio dogovor, našle smo se u Tvrđavi, a od kafića smo izabrale Planinarski dom, jer je najveća hladovina i najlepše okruženje. Mislim da konobarima nije bilo dobro kad smo počeli da spajamo četvrti, peti sto i svaki nadalje x)) 
Po fotografijama možete da vidite da nas je bilo različitih uzrasta- najmlađa pletilja je bila Sara (ima sedam i po godina), a najstarija je bila njena baka. Bila je tu i mama i sve tri su plele. Htela sam i ja da povedem baku ali smo odustale zbog vrućine. Mama je na slikama, plete 🙂 A bilo je i muškaraca 🙂 Neki su pleli, a neki bili samo podrška.
Imali smo i pletilje koje rade godinama, ali i početnike (tu i sebe svrstavam pored njih). A neki su i došli da bi naučili da pletu 🙂 Ovo je moja najbolja drugarica, pokušavam da je naučim da isplete karnerasti šal, ali joj nije baš išlo… Posle je prešla na moher i tanje igle i uspela!
A ovo mi je drug koji je bez problema savladao pletenje ovog šala, čak je uspešno hvatao i petlje koje su mu ispadale. Bio je prava atrakcija, a i mene je oduševilo što je bez sujete pleo na javnom mestu. Preko leta organizuje umetničku koloniju gde ću držati radionice, pa je došao da se oproba unapred 🙂
I za kraj, da se zahvalim u ime svih pletilja onima koji su nam dali poklone jer nijedna pletilja nije otišla kući praznih ruku. Od pozamanterije Čičak smo dobili različita prediva, pozamanterija Gaga i sinovi nam je spremila paketiće sa časopisima i predivima i svaka pletilja je dobila karticu sa popustom koju može da iskoristi prilikom neke od sledećih kupovina, a Ana, jedna od pletilja, nas je sve iznenadila- spremila je kolače sa motivima vunice, džempera i šala, pa su se tako srećne dobitnice i zasladile 🙂 Hvala svima!
Drago mi je što smo uspeli da obeležimo SDPJ i u Nišu, što sam upoznala deo niških pletilja i što smo se dogovorile da nastavimo sa okupljanjima i druženjem.
Do sledećeg posta…
Nataša


5 Responses

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.